Több felújítás is történt Miskolc egyik utcájában

Megosztás

Több tekintetben is megújult a miskolci Sályi utca. A megsüllyedt járdát kijavították, támfal épült és más fejlesztés is zajlott. Az MVK 30-as járata pedig hamarosan újra visszatér.

Több kisebb fejlesztés is történt a közelmúltban a Sályi István utcában. A beruházások részleteit a terület önkormányzati képviselője pénteken ismertette. Szilágyi Szabolcs elmondta, a Sályi István utca 1-3. szám közötti, balesetveszélyessé vált, megsüllyedt járdaszakasz javításával egy hosszú évek óta húzódó probléma oldódik meg a napokban. 

– Karbantartási munka során bontották fel a járdaszakaszt korábban, majd rosszul tömörítették vissza a földet, és ebből kifolyólag a térkövek megsüllyedtek. Mivel ez egy évek óta fennálló probléma, garanciában már nem lehetséges a javítása – ismertette a 6. számú választókerület önkormányzati képviselője. Hozzátette, a közelmúltban javították az úthibákat mind a Sályi István utcában, mind Felsőruzsin körúton. 

Másik, kisebb beruházás a Sályi utca 3. szám sarkán épült támfal, amire azért volt szükség, mert az esős időszakokban a domboldalról megindul a sár, rámosódik az útszakaszra, és ha ez még le is fagy, akkor hatványozottan balesetveszélyes. – Az mutatkozott a legjobb megoldásnak, hogyha a padka fölé egy kisebb támfalat húzunk, és ezáltal meggátoljuk a sár és a föld szabad folyását az útra – fogalmazott Szilágyi Szabolcs. Hasonló probléma okoz gondot a háztömb másik oldalán is, a tervek szerint oda is támfal kerülhet a közeljövőben. A jövő évi tervek között szerepel emellett a Sályi utcai játszótér melletti terület parkosítása is. 

A harmadik kisebb jellegű munka a Sályi István utca 15-nél történt, itt egy rámpát bővítettek ki és egy támfalat raktak arrébb. – Erre azért volt szükség, hogy a tulajdonosok meg tudják közelíteni a garázsaikat – hangsúlyozta Szilágyi Szabolcs. A három kisebb beruházás összesen öt millió forintból valósult meg, és a terület önkormányzati képviselője saját alapjából finanszírozta.  

A választókerületet érintő változásokat ismertetve a DK politikusa elmondta: február 1-jétől újra közlekedik az MVK 30-as számú buszjárata az Avasi kilátó és a Tiszai pályaudvar között. (via Minap.hu)

Kapcsolódó cikkek